آموزش نگهداری سگ شیتزو
قدمت نژاد شیتزو به سال ها قبل باز می گردد. اولین جفت مولد شیتزو در سال 1930 به انگلستان صادر شد و در دهه های بعد به ایالات متحده آمریکا منتقل شد و خود را به یکی از سگ های محبوب دنیا تبدیل کرد. امروزه در ایران نیز طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. شیزو سگ اجتماعی و دوست داشتنی است که با دانستن یکسری نکات ابتدایی می توانید از او مراقبت کنید. در اینجا ما به بیان 7 شرایط ضروری نگهداری از سگ شیتزو پرداخته ایم. از آماده سازی منزل برای ورود او گرفته تا آموزش و تربیت این سگ بامزه. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا به توضیح آن بپردازیم.
مشخصات ظاهری سگ شیتزو
اگر قصد نگهداری و مراقبت از سگ شیتزو را دارید لازم است در مورد ویژگی های ظاهری او اطلاعات کامل داشته باشید:
قد | بین 22 تا 25 سانتی متر |
وزن | بین 4 تا 7 کیلوگرم |
رنگ | مشکی- قهوه ای- شکلاتی- طوسی- سفید |
طول عمر | بین 10 تا 18 سال |
حیوانات سازگار با او | گربه و سگ |
سطح انرژی | متوسط |
نیاز به ورزش | کم |
کت های زیبا و بلند شیتزو از زیباترین ویژگی های ظاهری او است و نگاه مردم را به خود جلب می کند. چشمان بانمک و خاص شیتزو به معنای واقعی خاص و نافذ است. این سگ پشمالو به رنگ های متنوعی قابل مشاهده است که از بین رنگ های آن سفید و قهوه ای بسیار پر طرفدار است. اکثر شیتزوها دارای یک لکه سفید در پیشانی خود هستند که به آن "ستاره بودا" می گویند و خاص بودن او را نشان می دهد.
موهای صورت شیتزوها از هر جهت رشد می کنند بنابراین برای اینکه جلوی دید او گرفته نشود، بهتر است مرتب کوتاه شود. راه رفتن سگ شیتزو، با غرور است! به طوری که سرش را هنگام قدم زدن، بالا نگه می دارد.
مشخصات رفتاری سگ شیتزو
شیتزوها شخصیت بسیار آرام و ملایم دارند. هنگامی که اجتماعی شوند، همراه و دوست خوبی برای شما خواهند شد. از بارزترین ویژگی های شخصیتی او به با محبت بودن شیتزوها می توان اشاره کرد. آنها رابطه بسیار خوبی با کودکان و خانواده خود دارند.
کوچک بودن اندازه و سایز شیتزوها باعث می شود که حمل، نگهداری و مراقبت از آنها آسان باشد به طوری که به راحتی می توانید آنها را با خود به بیرون ببرید و اگر اجتماعی شده باشد، نگهداری او در محیط خارج از منزل آزار دهنده نخواهد شد.
برای جلوگیری از وابسته بودن او به شما، از همان تولگی باید روی تربیت شیتزو کار کرد تا مستقل شوند. با تنها گذاشتن او برای مدت کوتاهی شروع کنید و به تدریج این بازه زمانی را افزایش دهید. شیتزوها ممکن است با دیدن یک فرد غریبه یا شنیدن صدای زنگ در شروع به پارس کردن کنند پس این رفتار کاملا طبیعی است.
نکات نگهداری سگ شیتزو
شیتزوها غالبا سرگرم کننده و دوست داشتنی هستند. مراقبت و نگهداری از آنها حتی برای کسانی که برای بار اول از سگ نگهداری می کنند، راحت می باشد. در اینجا می خواهیم به تمام مواردی که لازم است نسبت به آن آگاهی داشته باشید را بیان کنیم:
آماده سازی منزل
در ابتدا شما باید منزل خود را برای ورود یک موجود جدید آماده کنید. شیتزوها بسیار بازیگوش و کنجاو هستند در نتیجه باید یکسری لوازم را دور از دسترس او قرار دهید. در اینجا به چندین موارد ضروری اشاره کرده ایم:
- همه کفش ها و اقلام جویدنی
- غذاهای ممنوعه سگ
- مواد شیمیایی و سمی
- زباله های غذای خودتان
- طناب یا اسباب بازی های جویدنی
- گیاهان سمی سگ
یکی از نکات ضروری نگهداری سگ شیتزو این است که تمام درهای منزل همیشه قفل باشد زیرا ممکن است زمانی که شما حواستان نیست، این سگ بازیگوش از خانه خارج شود.
مطالعه بیشتر: نگهداری سگ پامرانین
تهیه لوازم نگهداری سگ
شرط دیگر جهت نگهداری سگ شیترو، فراهم کردن لوازم نگهداری سگ است. شیتزو برای استراحت نیاز به یک جای خواب نرم و راحت دارد. یک قسمتی از منزل را به قرار دادن لوازم و وسایل او اختصاص دهید. یک تشک نرم و راحت تهیه کنید که شب ها روی آن راحت بخوابد. در کنار تشک او یک ظرف غذا به همراه قرار دهید تا به هنگام گرسنگی از آن استفاده کند.
یک زیرانداز بهداشتی برای دستشویی سگ شیتزو الزامی است و بعد از هر بار استفاده باید تعویض شود. مورد دیگر در مورد طرز نگهداری سگ شتیزو، تهیه اسباب بازی برای او است. شیتزوها بازیگوش هستند و با بازی کردن انرژی خود را تخلیه می کنند.
یک باکس سگ و قلاده از لوازم ضروری است که شما هنگام پیاده روی با سگ خود به آن نیاز دارید. قلاده ای را تهیه کنید که متناسب با دور گردن سگ شیتزو باشد زیرا در صورت کوچک بودن، احتمال خفگی وجود خواهد داشت.
مراجعه به دامپزشک
توله سگ شیتزو خود را برای معاینه و واکسیناسیون به دامپزشک ببرید. پیش از اینکه او را به منزل ببرید این موضوع بسیار مهم است که به یک دامپزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامتی او بررسی شود. واکسن هاری، دیستمپر، پاروویروس و هپاتیت از واکسن های ضروری سگ هستند که حتما باید انجام شود همچنین در صورت تشخیص دامپزشک واکسن سرفه لانه نیز تجویز می شود.
آموزش سگ شیتزو
پس از ورود سگ شیتزو به منزل، آموزش را سریع شروع کنید. اجتماعی کردن او بر عهده شما است و باید با صبر و حوصله این کار را شروع کنید. اولین مرحله آموزش، مشخص کردن محل دستشویی برای او است. توله سگ شیتزو شما باید بداند که حتما در محل تعیین شده قرار بگیرد. ممکن است کمی زمان ببرد اما حتی اگر اشتباهی از او سر زد، نباید با خشونت با او برخورد کنید.
برای سگ خود یک اسم انتخاب کنید. او باید با نام خود آشنا شود و هر زمان که اسم سگ خود را صدا زدید، متوجه شود که با او هستید.
اگر می خواهید که سگ شیتزوی شما اطاعت کننده باشد، فقط باید صبور باشید و با حوصله از او خواهش کنید. برای سگ خود زمان کافی در طول روز اختصاص دهید.
مطالعه بیشتر: چگونه سگ پامرانین خود را تربیت کنیم: نکات و ترفندها
بازی با شیتزو
سگ های شیتزو نیاز کمی به ورزش در فضای باز دارند زیرا کوچک هستند و به عنوان یک نژاد سگ آپارتمانی، فضای منزل و آپارتمان برای او کافی است. چند بازی سرگرم کننده انتخاب کنید و با او وقت بگذرانید. یک پیاده روی 30 دقیقه ای در طول روز با سگ خود در نظر داشته باشید. این کار به اجتماعی شدن سگ شما نیز کمک می کند.
تهیه غذا برای شیتزو
جهت تهیه غذای سگ، از برندهای خوب و مرغوب موجود در بازار استفاده کنید. غذای سگ شیتزو باید سرشار از ویتامین و مواد معدنی باشد تا انرژی روزانه او را تامین شود. مرغ تازه، تخم مرغ پخته شده، برنج پخته شده و بوقلمون از مواد غذایی مفید و مقوی برای شیتزوها می باشند که از خوردن آن لذت می برند.
سعی کنید از غذاهای خود به او ندهید زیرا اگر به آن عادت کنند، دست رد به سینی غذای خود می زنند!
یکی دیگر از نکات نگهداری سگ شیتزو، تعیین یک برنامه غذایی منظم است. شیتزوها روزانه به سه وعده غذا نیاز دارند. از غذا به عنوان تشویقی سگ نیز می توانید استفاده کنید. در زمان آموزش از این مورد استفاده کنید تا نتیجه بهتر و سریع تری بگیرید.
مطالعه بیشتر: تغذیه سگ پامرانین: چگونه بهترین انتخاب را داشته باشیم؟
نظافت شیتزو
موضوع نظافت شیتزو بسیار پراهمیت است. روزانه یکبار باید مسواک بزنید. شیتزو روزانه غذا و خوراکی مصرف می کند و در انتهای شب لازم است مواد غذایی باقی مانده در لای دندان های او خارج شود تا دچار آسیب نشود. هر ماه یکبار باید نظافت حرفه ای انجام دهید. کوتاهی ناخن ها و موهای او از موارد ضروری نظافت شیتزوها است. اگر خودتان توانایی انجام این کارها را ندارید، او را نزد یک آرایشگر حیوانات ببرید. موهایی که رشد می کنند و جلوی دید سگ شما را می گیرند، می توانند بسیار آزاردهنده برای او باشند.
حمام و شست و شوی سگ فراموش نشود! هر ماه یک دفعه او را به حمام ببرید تا از ابتلا به عفونت های قارچی جلوگیری شود. از شامپوهای مخصوص سگ ها استفاده کنید و پس از آن، به برس کردن کت های شیتزوی خود اقدام کنید.
ارتباط سگ شیتزو با کودکان چگونه است؟
شیتزوها کودکان را بسیار دوست دارند. شخصیت ملایم آنها نشان می دهد که به نسبت سگ های نگهبان خطری برای کودکان ایجاد نمی کند اما در حالت کلی رفتار او بستگی به آموزش و اجتماعی شدن او دارد. اگر این فرآیند به خوبی انجام شود، نگرانی زیادی وجود نخواهد داشت. توصیه می شود در روزهای اولیه آموزش سگ خود را با کودک خود تنها نگذارید و اجازه دهید به طور کامل آموزش او تمام شود سپس با خیال راحت این کار را انجام دهید.
سخن آخر
شیتزوها سگ های بامزه ای هستند که نگهداری و مراقبت از آنها مورد استقبال اغلب مردم دنیا قرار گرفته است. روش های گفته شده جهت نگهداری از آنها، جزو موارد ضروری است که باید مد نظر داشته باشید و به عنوان صاحب سگ تمام امکانات و شرایط لازم را برای سگ کوچک خود محیا کنید.